Educació Física intercentres - Escola Fuster

Aquest curs escolar 2018-2019, el Col·legi Fuster continua dons del projecte d’Educació Física intercentres a la ciutat de Santa Coloma. Aquest es realitza a nivell de primària i la nostra escola participa juntament amb amb totes les escoles públiques i concertades de la ciutat.

El grup de mestres d’Educació Física de totes les escoles que participen en aquest projecte, és l’encarregat de preparar i desenvolupar les sortides intercentres, a més de totes les activitats que es duran a terme al llarg del curs. Aquestes són les següents:

Jocs tradicionals a Can Zam (Tercer i Quart de Primària)

El passat dia 11 de Març, els alumnes de 3r i 4t de Primària van participar a la trobada d’escoles a Can Zam de Jocs Tradicionals. Un total de 250 alumnes de les escoles Ausiàs Marc, Santa Coloma , Torre Balldovina i el Col·legi Fuster van gaudir d’una jornada de jocs tradicionals. A diferència del curs passat, els jocs van ser tradicionals com el mocador, la xarranca, les bales, les botxes o el soga-tira entre d’altres.

Sorrascola. Cicle inicial (1r i 2n de primària)

És una sortida a la platja on es barregen nens i nenes de diferents escoles i fan deu estacions de jocs a la sorra. Algunes estacions són jocs d’aigua (ex: guerra de xeringues, relleus de galledes d’aigua…) i d’ altres són jocs que no són d’aigua (ex: trobar tresors amagats a la sorra, partit de futbol…).

El 14 de juny els alumnes de primer i segon de primària van participar a una nova edició del Sorrascola, juntament amb les escoles del Primavera i Fray Luis de León de Santa Coloma de Gramenet. L’activitat es va realitzar a la platja de la Nova Mar Bella de Barcelona i va ser una jornada d’allò més divertida com es pot veure a les fotografies.

Juguem a Can Zam. Cicle mitjà (3r i 4t de primària)

És una sortida que es fa a un parc de Santa Coloma on es barregen nens/es de diferents escoles i fan entre deu i dotze estacions de jocs.

La temàtica dels jocs canvia: un any són jocs tradicionals de tota la vida (cursa de sacs, bales…) i un altre any són jocs cooperatius, d’atenció i orientació.

La nostra escola participarà el proper dia 9 de març amb dues escoles més.

Atlegrama. Cicle superior (6è primària)

És una jornada atlètica que es fa a les pistes d’atletisme de Can Zam (Antoni Amorós), on els nens i nenes de 6è de diferents escoles de Santa Coloma competeixen entre sí.

Cada nen/a concursa a quatre proves de les set totals que es fan: velocitat, tanques, relleus, llançament de pes, alçada, longitud i resistència.

Es reparteixen medalles als primers, segons i tercers classificats de cada prova, tant a la modalitat femenina com masculina.

També hi ha una medalla per a cada grup classe i un diploma per a cada nen/a.

Les famílies poden anar a les pistes per veure la competició.

El passat dilluns dia 13 de maig es va celebrar una nova edició de l’Atlegrama 2019 a les pistes d’atletisme Antoni Amorós.

El nostre col·legi va compartir la jornada amb l’Escola Primavera i l’Escola Miguel de Unamuno. El balanç va ser força positiu ja que els nostres alumnes van aconseguir un total de 6 medalles.

Moltes felicitats a tots els alumnes de sisè de primària

X