Escacs a l’escola - Escola Fuster

El Col·legi Fuster va iniciar aquest projecte el curs escolar 2015-2016 amb un grup d’ESO. El passat curs 2016/2017 es va repetir amb un altre grup d’ESO. En aquest curs, 2017-2018, s’està aplicant als dos grups del Cicle Mitjà de primària i al grup de 1r d’ESO.

L’objectiu d’aquest projecte és la introducció dels escacs en horari lectiu a les escoles amb la finalitat d’utilitzar aquest joc com a eina educativa.

Els escacs poden ajudar a:

  • Desenvolupar diverses habilitats cognitives i socials.
  • Millorar el rendiment acadèmic dels alumnes.
  • Educar en valors.

A nivell de les competències bàsiques, aquestes es treballen tal com podeu veure en el gràfic següent:

El proper dia 17 d’abril es durà a terme la “I Trobada d’escacs a l’escola a Santa Coloma”. El nostre col·legi participarà amb els grups de tercer i quart de primària en aquesta trobada, juntament amb altres sis escoles de la ciutat que també estan participant en aquest projecte.

Segona Trobada d’Escacs

Els grups de tercer, quart i cinquè de primària han participat aquest dimecres 10 d’abril de 2019 de 9:30 a 12h a la II Jornada d’Escacs, en el marc del Projecte Escacs a l’Escola, en el complex esportiu Prat de la Riba de Santa Coloma de Gramenet.

Un total de 640 alumnes de CM i CS de vuit escoles de la ciutat: Antoni Gaudí, Ferran de Segarra, Joan Salvat i Papasseit, Primavera, Sagrada Família, Santa Coloma, Fuster i Les Neus.

La Jornada és un punt de trobada i culminació del treball previ i de continuïtat del projecte Escacs a l’Escola, que vol fomentar la incorporació dels escacs al treball educatiu del centre.

És la segona vegada que la nostra escola participa en aquesta gran jornada escolar d’escacs. I ja falta menys per la tercera trobada del proper curs.

X