Fem teatre a Primària - Escola Fuster
Curs 2018-2019

Des de l’inici del curs els nens i nenes de la classe d’en Dalí i d’en Matisse (3r i 4t de Primària) fem teatre un dia a la setmana. En un inici vam fer tres petits grups per tal de poder treballar d’una forma molt més significativa l’expressió corporal i l’expressió oral. Durant el primer trimestre vam estar fent jocs teatrals per poder fer desaparèixer la vergonya i per anar millorant a poc a poc diferents habilitats necessàries al teatre.

Va anar avançant el curs i vam començar a dissenyar les nostres obres de teatre, ambdues amb la mateixa temàtica de contes «desexplicats» (personatges de contes tradicionals sent protagonistes d’històries amb un toc humor i totalment diferents de la història original). Els nens i nenes han estudiat els guions i han treballat de valent en totes i cadascuna de les sessions de teatre.

Dos dels grups es van ajuntar per tal de poder realitzar una representació teatral d’una major envergadura, ja que eren necessaris més actors. El títol de l’obra va ser: «Conte contat… aquest conte no s’ha acabat». Aquests van fer la representació davant de tots els nens i nenes del col·legi, fent-los gaudir d’una activitat cultural realitzada per nens i per a nens.

L’altre grup va representar l’obra titulada: «Els quatre porquets», obra que van anar escrivint i adaptant entre tots. Aquests van fer la representació a la XIII Mostra d’Arts Escèniques, organitzada a Santa Coloma de Gramenet, al Teatre Segarra. Els nens i nenes van gaudir molt de l’experiència.

Des d’aquí volem felicitar a tots els nens i nenes de cicle mitjà que, amb molt d’entusiasme i d’esforç, han representat unes obres teatrals magnífiques.

Centres educatius participants:

Instituts: La Bastida, Ramon Berenguer IV, Institut 9 de Santa Coloma i Terra Roja,Instituts: La Bastida, Ramon Berenguer IV, Institut 9 de Santa Coloma i Terra Roja,

Escoles: Antoni Gaudí, Ausiàs March, Banús, Beethoven, Ferran de Sagarra, Fray Luis de León, Fuster, Jaume Salvatella, Lluís Millet, Mercè Rodoreda, Rosselló Pòrcel, Torre Balldovina, Tanit i Wagner.Escoles: Antoni Gaudí, Ausiàs March, Banús, Beethoven, Ferran de Sagarra, Fray Luis de León, Fuster, Jaume Salvatella, Lluís Millet, Mercè Rodoreda, Rosselló Pòrcel, Torre Balldovina, Tanit i Wagner.

A continuació us deixem el vídeo dels nens i nenes de les classe de 3r i 4t de primària que van participar a la XIII Mostra d’Arts Escèniques de Santa Coloma al Teatre Sagarra el dia 22 de maig..

Actors i Actrius:
Lucía Arjona, Arnau Caro, Karen Flores, Pau Gavaldà, Carla Gómez, Álex González, Emma López, Daniel Lozano, Paula Lozano Scarlet Marte, Sara Martín, Víctor Pardo, David Pariente, Marc Peris i Noemí Sequero.

Classe d’en Miró i d’en Matisse

El passat dia 9 de maig, el grup de teatre de la classe d’en Dalí i d’en Matisse van representar l’obra de teatre “Conte contat…Aquest conte no s’ha acabat!!!”. Esperem que us agradi!!!

Actors i Actrius:
Sofía Alguacil, Lucas Bueno, Olaia García, Joana Caballero, Itziar Candalija, Carla Celis, Ona Guisado, Alfonso López, Álex Estor, Ainara González, Judith Llobet, Sofía Lozano, David Martín, Adrián Millán, Mario Navarro, Nicol Pérez, Laia Segura, Montse Zabala, Lluch Yesares, Héctor Ortiz, Alejandro Ortega, Kilian Destefano, Yasir Kotmani, Pau Pariente, Natalia Bellido, María Enriqueta, Emma González, Daniela Cardona, Ian González, Bruno Palazón, Sofía Pérez, Martín Sánchez, Noa Sanjosé, Álvaro Soria, Nèlia Varela, Ramón Rodríguez i Ibai Tena

Curs 2017-2018

Aquest curs hem iniciat un projecte interedat de teatre a l’escola amb els alumnes de Primària. Durant un trimestre s’han treballat diferents activitats d’expressió oral i corporal per tal de fomentar la competència lingüística i artística.

En el primer trimestre els alumnes de 2n, 4t i 6è de primària han treballat conjuntament i ens han fet gaudir amb les seves representacions nadalenques.

Durant el 2n trimestre els alumnes de 1r, 3r i 5è de Primària fan el taller de teatre i, al mes de maig, faran la seva representació al teatre Segarra amb altres escoles de la ciutat.

De moment, està sent un projecte molt significatiu on mestres i alumnes estem aprenent i gaudint plegats.

X